Analytics

torsdag 14 januari 2021

Framvagn

Ikväll fick framhjulen åka på och framvagnen sänkas ner på golvet. Anledningen var att kronmuttrarna skulle lossas från drivaxlarna. Jag fick ta bort lite saker under framvagnen som hade förvarats där. Plastpåsen med nästan all jord från golvet i motorrummet åkte fram och till soporna. 
En ansenlig mängd jord men plåten ser ut att må bra. 

Tillbaka till kvällens arbete. Kronmuttrarna lossades lätt när väl saxpinnarna rätats upp och knackats ur. Framvagnen pallades upp igen, hjul åkte av och på åkte istället avdragaren som lånats av tidigare nämnd Sture. 
På bilden syns kofoten som agerar mothåll. Jag var osäker på hur hårt jag skulle våga spänna avdragaren och ställde därför en fråga på en Facebook-grupp. I väntan på svar kände jag på avdragaren och till min stora förvåning gick det lätt att dra åt skruven. Sedan insåg jag att trumman hade lossat under tiden jag skrev inlägget på Facebook.
Höger sida såg bättre ut än den vänstra som var lite rostigare. Slitytan i trummorna såg bra ut men jag gjorde ingen närmare inspektion. 

Stötdämparen på höger sida demonterades och krängningshämmaren lossades även på höger sida. 

Jag letade rätt på min avdragare och fick med nöd och näppe på den runt höger inre drivknut som tidigare inte lossnat. En tving krävdes dock för att få klorna att sitta kvar runt drivknuten. Skönt att rosten inte var värre än så. 
På återseende! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar