Analytics

torsdag 4 februari 2021

Främre hjulupphängning ur

Idag skulle äntligen de sista delarna demonteras ur framvagnens hjulupphängning. 
Nytt försök att få loss kontakten för bromsljuset. Lite till rostlösare och sedan gick den att ta bort med en hylsa 24 mm, som var lite stor men 23 mm lite för liten. Det verkar vara friskt blandat mellan metrisk standard och tumstandard. Därefter gick det lätt att lossa den Y-koppling med banjo som satt där intill.
Precis till höger om givaren skymtar en mutter till den nedre länkarmen i smutsen. Lite rensande runt den med skruvmejsel och sedan gick en hylsa 17 mm att knacka på hjälpligt. Den lossade relativt lätt. Muttrarna till nedre länkarmen togs bort och några lätta hammarslag senare hade nedre länkarmen lossnat. Länkarmen med spindelhus och drivaxel plockades ur.

Fjädern komprimerades lagom så att den övre länkarmen, när den lossats från de fyra skruvarna i tornet, kunde vickas ner och bändas loss från fjädern. När jag skulle dra länkarmen inåt gick det inget vidare. Då kom jag på att fjädertallriken satt kvar. När den lossats gick det lätt att plocka bort det sista.

Det var en hel del skit på vänstra sidan av golvet. En planteringsspade fyllde sin funktion som materialbortforslare. 
Även under hade det rasat ner mycket på golvet som sopades upp. 
Dammsugning fick det att se hyfsat ut. Sedan plockades bara småsaker som listen och tätning mellan motorhuvens bakre kant och karossen bort samt hållaren till tändspolen.
Lite smått filosoferande om framtiden blev det sista innan Iron Maiden fick ge sig i hörselskydden. 

Igår var det 11 år sedan konvojerna Save SAAB ägde rum runt om i världen. Då tyckte jag inte att jag hade möjlighet att åka till Stockholm (vilket var närmaste ställe) för att delta. Min då enda dotter fick genomföra lite protest hemma i lägenheten. 



På återseende! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar